Povjerenstvo za korištenje površina javne namjene za gospodarske i druge svrhe

Povjerenstvo za korištenje površina javne namjene za gospodarske i druge svrhe

Grad Zagreb Službena stranica je uvažio prvi od zaključaka ovogodišnjeg Foruma zagrebačkih ugostitelja 2022. i sukladno najavi Gradonačelnika Tomislava Tomašević osnovao Povjerenstvo za korištenje površina javne namjene za gospodarske i druge svrhe.

Povjerenstvo je sastavljeno od predsjednika i šest članova te se u Povjerenstvo uz predstavnike Grada Zagreba predlažu i predstavnici Udruženja ugostitelja Zagreb i Nezavisne udruge ugostitelja kako bi svojim znanjem i iskustvom mogli doprinijeti radu Povjerenstva.

Zadaće Povjerenstva su davanje prijedloga i mišljenja o korištenju površina javne namjene za gospodarske i druge svrhe, osobito za ugostiteljsku djelatnost s ciljem unaprjeđenja organizacije manifestacija na površinama javne namjene, a sve sukladno odredbama posebnog propisa kojim se uređuje komunalno gospodarstvo.

Zahvaljujemo se Gradonačelniku na prepoznavanju potrebe i važnosti za osnivanjem Povjerenstva za korištenje površina javne namjene za gospodarske i druge svrhe.

Vjerujemo da ćemo ovim putem bitno doprinijeti kreiranju uvjeta za oporavak, rast i stvaranje konkurentnijeg turističkog sektora u Gradu Zagrebu na obostrano zadovoljstvo građana i struke.